Breaking-news

Get Ready! stopt na 30 jaar met een afscheidstournee en allerlaatste single.

Het wordt een afscheid in stijl voor Jimmy Samyn, Glenn De Gendt, Jean-Marie (JM) Desreux en Koen Bruggemans, die volgend jaar hun 30ste verjaardag vieren met Get Ready!. Op 'De Foute Party', die plaatsvindt op vrijdag 28 juni 2024 in Flanders Expo Gent, geven ze de aftrap van hun definitieve 'afscheidstournee' die op een bijzondere wijze stopt in april 2025. In originele bezetting haalt één van de populairste en meest geliefde boybands van Vlaanderen het komende jaar nog eens alles uit de kast. Na drie decennia, met talrijke gouden en platina platen, 11 nummer één hits in hun eerste periode en klassiekers als ‘Diep’, ‘Laat’, Marjolein en ‘Vuur’, is het mooi geweest. “Het komende jaar kan iedereen nog één keer meegenieten van onze hits. In mei verschijnt er nog een nieuwe single die we het komende jaar overal meenemen tijdens onze afscheidstournee, die we in juni zullen aftrappen op ‘De Foute Party van Q-Music’. We hebben erg mooie momenten samen mogen beleven de afgelopen 30 jaar maar op een bepaald moment geraak je de naam ‘boys’ wel wat kwijt, de ‘band’ blijft altijd bestaan. Vandaag zien we dat in deze snelle veranderende tijdsgeest veel nieuwe klinkende namen in de muziekwereld keer op keer hoge toppen mogen scheren en net zoals wij vroeger, leven van hun muziek en de podia. Dit ligt vandaag wat anders voor ons. Zo zijn er ook heel wat praktische regelingen te treffen als we concerteren. ( twee leden verblijven regelmatig in het buitenland ). Het mooie aan ons verhaal is dat de nostalgische nummers en de band niet zullen verdwijnen. Wij opteren voor nostalgie en deze mooie Get Ready!-trofee moet je dan ook op een zeker moment kunnen vastnemen, koesteren en ergens een mooi plaatsje geven. Wanneer je een deur sluit geeft dit opnieuw ruimte om andere deuren opnieuw te openen, privé en professioneel. We zijn de media, de vele organisatoren en onze trouwe fans doorheen de voorbije dertig jaar bijzonder dankbaar voor de vele mooie momenten die we samen hebben beleefd. Met ons vieren hebben we besloten om te stoppen optreden met Get Ready! en de muziekgeschiedenis die we samen hebben geschreven samen mooi af te sluiten,” zegt Jimmy Samyn. “Op een frisse, toffe manier gaan we ons nog één keer smijten en daar hebben we allemaal heel veel zin in,” voegt Koen Bruggemans er nog enthousiast aan toe.

Get Ready!-mania
Volgend jaar is het dertig jaar geleden dat Get Ready!, één van Vlaanderens grootste en populairste boybands aller tijden werd gevormd door Jimmy Samyn, Glenn De Gendt, Jean-Marie (JM) Desreux en Koen Bruggemans. “We hebben even moeten wachten op de doorbraak, maar één jaar later was dat het geval met ‘Diep’, onze doorbraakhit die naast een nummer 1 ook nog eens met goud en platina werd bekroond. Ook de drie volgende nummers ('Laat', 'Vuur' en 'Wachten op jou') werden gouden nummer 1-hits in De Vlaamse Top 10. Ze lagen mee aan de basis van de Get Ready!-mania die er mee voor zorgde dat we datzelfde jaar de prijs voor ‘beste debuut’ wonnen op het Radio2 Zomerhit-podium. In het najaar was ons titelloze debuutalbum ook al goed voor dubbel platina. Dat we geen eendagsvliegen waren bevestigden we één jaar later met ‘Dromen’, ‘Marjolein’ en het ‘Geef me tijd’-duet met Liliane St. Pierre die stuk voor stuk nummer 1-hits werden. Door de Mama’s Jasje-klassieker ‘Als de dag van toen’ grepen we die zomer met ‘Marjolijn’, nog steeds ons best scorende nummer, nét naast de Zomerhit en de nummer 1 in de Vlaamse Top 10,” zegt Jimmy.

“Het was een zot jaar, want na onze ontmoeting met de ‘King of Pop’ Michael Jackson in Disneyland Resort Parijs kregen we van hem en zijn entourage de vraag om zijn voorprogramma diezelfde zomer nog te verzorgen in Oostende. De timing was ideaal, want in het najaar verscheen ons tweede album ‘Go For It!’ goed voor goud en platina en gaven we een concert in Vorst Nationaal dat na afloop op televisie werd uitgezonden. Met ‘Samen’ scoorden we toen ook opnieuw een nummer 1-hit. Dat was echt een bijzondere tijd,” vult Koen aan.

Stunten
Get Ready! zat nooit verlegen om een stunt en wist zichzelf steeds te vernieuwen. Van hun eerste stripverhaal ‘De geheimzinnige fan’ verkochten ze 40.000 exemplaren die met nog eens 4 verhalen een succesvol vervolg kregen. De beroemde reeks Get Ready!-poppen ging in volle mania destijds vlotjes over de toonbank. “Eén van de zotste dingen die we gedaan hebben was onze single ‘Requim 1998’ die we opnamen met het symfonische orkest van Robert Groslot en het koor Fine Fleur. We gaven twee concerten in de Brusselse AB en we brachten in 1999 ons gouden, Engelstalige debuutalbum ‘The Mission’ uit, wat we in Londen met de succesproducer Phil Harding hadden opgenomen. In het verlengde van deze internationale releases tourden we als band door Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika en waren we ‘top of the bill’ op de MTV Awards in Mexico City. Het is zot als je erop terugkijkt, maar in die eerste periode scoorden we met Get Ready! 11 nummer 1-hits, een massa top 10-hits én een resem veelvouden van goud en platina. Dat was in de jaren negentig, maar ook in de Nillies konden we het succes verzilveren met o.a. de singles ‘Kom nu maar’ en ‘Jaleo‘ en het album ‘Incognito’.

Na een pauze kwam Get Ready! in 2017 weer bij elkaar in de originele bezetting voor wat Jimmy en co omschrijven als ‘het tweede deel’ van het succesverhaal. “Met de single ‘Feniks’ waren we weer vertrokken voor een mooie reeks en het Nederlandstalige studioalbum ‘Therapy’ waarvoor we samenwerkten met o.a. Liliane St. Pierre, Voice Male en Arbeid Adelt! Het optreden voor de koninklijke familie, één jaar later op de vooravond van de nationale feestdag tijdens het Bal National op een volgelopen Vossenplein was ook één van de vele hoogtepunten die nota bene ook weer op televisie werden uitgezonden.”

Afscheidstournee
Hun 25ste verjaardag vierde Get Ready! met een verzamelaar waarop er ook nieuw werk stond en herwerkte versies van enkele grote hits. Voor hun 30ste verjaardag trekken Jimmy, Glenn, JM en Koen nog één keer alle registers open tijdens hun afscheidstournee die ze op vrijdag 28 juni 2024 aftrappen op ‘De Foute Party’ in Flanders Expo Gent. “We zijn alle vier op het punt gekomen dat we er alles uit hebben gehaald. Na dertig jaar vinden we het tijd om afscheid te nemen, en in april van volgend jaar sluiten we gezamenlijk het hoofdstuk Get Ready! af. De komende maanden nemen we uitgebreid afscheid van onze talrijke fans, het publiek en de media die ons de afgelopen drie decennia uitgebreid hebben gesteund. We zijn hen allen ontzettend dankbaar en fier op wat we samen hebben bereikt. In mei verschijnt er nog een gloednieuwe afscheidssingle. De laatste en wie weet mogen we met ‘Diep’, ‘Laat’ of een andere Get Ready! op de nummer 1 positie eind juni afscheid nemen op ‘De Foute Party’. Dat zou top zijn (lacht). Aansluitend start onze definitieve afscheidstournee door Vlaanderen. Daar hebben we alle vier ontzettend veel zin in. We willen ons nog één keer smijten met onze hits, maar ook de bekende choreo’s en bijhorende danspasje nu we allemaal nog in vorm zijn,” zegt Koen lachend.
De ticketverkoop voor ‘De Foute Party’, waar Get Ready! als één van de blikvangers dit jaar nog een laatste keer optreedt, start nu vrijdag 22 maart 2024 via www.defouteparty.be 


© Copyright 2024 Get Ready! - Webdesign Alain